
Mai menü (2021-03-07)
|
Levesek: |
|
|
Főételek: |
|
|



|
BÖLCSESSÉGEK
Ahhoz, hogy az Ön számára is emlékezetessé váljék egy nálunk eltöltött
ebéd vagy vacsora, figyelmébe ajánlunk néhány bölcsességet, amelyek
segítségével ételeink valóban egészségére válhatnak!
-
Csak akkor étkezzen, ha
éhsége szólítja asztalhoz!
-
Ne vegyen ételt magához,
ha fájdalom gyötri testét vagy lelkét
-
Minden falatot rágjon meg
jól, 20-30-szor legalább, gyomra hálás lesz érte
-
Ne siessen, adjon időt az
étkezésre, a ráfordított idő teszi fontossá, s életadóvá ételét!
-
Ne egyen túl sokat! A
mértékletesség és a lelki békesség az étek legjobb fűszere.
-
Az étkezés célja: nem
megterhelni szervezetét, hanem táplálni jókedvvel, s kellő bőséggel.
-
Étele hőmérséklete
közelítse meg testének hőmérsékletét (37 C); a túl forró, s túl hideg
ételek nem szolgálnak javára.
-
Lédús ételeket vegyen
magához a leginkább!
-
Főtt étel előtt, nyers
legyen tányérján!
-
Ügyeljen légzésére,
legyen szabályos, teljes testét átjáró, tudja: az ételek és italok
mellett, a levegő is fontos táplálék.
Az étkezés, egyfajta kommunikáció is a természettel, s nem csak az
érzékek tobzódása.
Jó étvágyat kívánunk!
|