HU   |   EN
 

Mai menü (2017-11-23)
Levesek:
  L1: Frankkfurti leves


Főételek:
  A: Túrós csusza tepertővel

B: Rakott burgonya kolbásszal

C: Csikós tokány, spagetti

D: Rántott szelet párolt rizs





BÖLCSESSÉGEK

Ahhoz, hogy az Ön számára is emlékezetessé váljék egy nálunk eltöltött ebéd vagy vacsora, figyelmébe ajánlunk néhány bölcsességet, amelyek segítségével ételeink valóban egészségére válhatnak!

  1. Csak akkor étkezzen, ha éhsége szólítja asztalhoz!

  2. Ne vegyen ételt magához, ha fájdalom gyötri testét vagy lelkét

  3. Minden falatot rágjon meg jól, 20-30-szor legalább, gyomra hálás lesz érte

  4. Ne siessen, adjon időt az étkezésre, a ráfordított idő teszi fontossá, s életadóvá ételét!

  5. Ne egyen túl sokat! A mértékletesség és a lelki békesség az étek legjobb fűszere.

  6. Az étkezés célja: nem megterhelni szervezetét, hanem táplálni jókedvvel, s kellő bőséggel.

  7. Étele hőmérséklete közelítse meg testének hőmérsékletét (37 C); a túl forró, s túl hideg ételek nem szolgálnak javára.

  8. Lédús ételeket vegyen magához a leginkább!

  9. Főtt étel előtt, nyers legyen tányérján!

  10. Ügyeljen légzésére, legyen szabályos, teljes testét átjáró, tudja: az ételek és italok mellett, a levegő is fontos táplálék.

Az étkezés, egyfajta kommunikáció is a természettel, s nem csak az érzékek tobzódása.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Copyright © 2015 Kristály Panzió